Opis forum
A ja mam zastrzeżenia. I to duże. Skoro wybieramy bóstwa, dlaczego kierujemy się w tym wszystkim [Kapłaństwo] chrześcijaństwem? Według mnie to jest bezsensu. Uważam, ze kapłani powinni trochę popracować, i wymyślić jakieś formy kultu. Wszak nie musi byc tego dużo. Wiadomo, bóstwo wojowników będzie czciło sie inaczej niż łaskawa boginię życia/miłości/czegoś innego. Myślę, ze ten temat jeszcze zacznę w pomysłach.
Vereal:Cóż, oczywiście zgadzam się z powyższą wypowiedzią, ale do wszelakich skarg, proszę napisać w Zażaleniach(bądź też, jak pani stwierdziła - do pomysłów), wtedy będziemy mogli rozpocząć dyskusje. Illuminati to pani (lub pan, różnie się interpretuje wygląd bóstwa) życia, wszech stwórca, więc i nawiązanie do chrześcijańskiego Boga. A wszelakie kulty - piszę właśnie rozszerzenia opisów bóstw i poszczególne modlitwy, a Prawo Kościelne (hmm..) jest w drodze. Proszę się nie martwić - kapłaństwo się nie obija.
[Pozwoliłam sobie przenieść w formie amatorskiej. ]
Amatorsko przeniesione, ale przeniesione.
Ale kontynuując: Kapłaństwo dopiero się rozwija, wszelkie zmiany będą wprowadzone, lecz potrzeba czasu.
Reasumując: wszystko będzie, tylko potrzeba nam czasu.
A skoro już temat został założony, to proszę wszelkie uwagi/komentarze/pomysły, odnośnie religii w Królestwie Żywiołów, pisać tutaj.