KZ

Opis forum

Ogłoszenie

Za Off Top rozdawane będą bany!

#1 2008-07-21 10:45:12

Eiri

Ogr

Punktów :   

Kapłaństwo.

A ja mam zastrzeżenia. I to duże. Skoro wybieramy bóstwa, dlaczego kierujemy się w tym wszystkim [Kapłaństwo] chrześcijaństwem? Według mnie to jest bezsensu. Uważam, ze kapłani powinni trochę popracować, i wymyślić jakieś formy kultu. Wszak nie musi byc tego dużo. Wiadomo, bóstwo wojowników będzie czciło sie inaczej niż łaskawa boginię życia/miłości/czegoś innego. Myślę, ze ten temat jeszcze zacznę w pomysłach.

Vereal:Cóż, oczywiście zgadzam się z powyższą wypowiedzią, ale do wszelakich skarg, proszę  napisać w Zażaleniach(bądź też, jak pani stwierdziła - do pomysłów), wtedy będziemy mogli rozpocząć dyskusje. Illuminati to pani (lub pan, różnie się interpretuje wygląd bóstwa) życia, wszech stwórca, więc i nawiązanie do chrześcijańskiego Boga. A wszelakie kulty - piszę właśnie rozszerzenia opisów bóstw i poszczególne modlitwy, a Prawo Kościelne (hmm..) jest w drodze. Proszę się nie martwić - kapłaństwo się nie obija.

[Pozwoliłam sobie przenieść w formie amatorskiej. ]

#2 2008-07-21 10:55:05

Vereal

Ogr

799813
Punktów :   

Re: Kapłaństwo.

Amatorsko przeniesione, ale przeniesione.

Ale kontynuując: Kapłaństwo dopiero się rozwija, wszelkie zmiany będą wprowadzone, lecz potrzeba czasu.

Reasumując: wszystko będzie, tylko potrzeba nam czasu.

A skoro już temat został założony, to proszę wszelkie uwagi/komentarze/pomysły, odnośnie religii w Królestwie Żywiołów, pisać tutaj.

http://krolestwo-zywiolow.pl/sygna.php?id=77

#3 2008-07-21 10:58:26

Eiri

Ogr

Punktów :   

To ja mam jeszcze pytanie, jak długo potrwają prace, i czy można jakkolwiek pomóc w tych pracach. W końcu krytykować każdy może, nic nie robiąc.

#4 2008-07-21 11:15:46

Vereal

Ogr

799813
Punktów :   

Cóż pomoc zawsze się przyda, a tą jest, w tym wypadku, krytyka i nowe pomysły.

http://krolestwo-zywiolow.pl/sygna.php?id=77

Nie off topujemy

Stopka forum

RSS