Opis forum
Odemnie:Polecam to jeśli ktoś lubi wybrać się do świata Magi i Czarodziejstwa.
Autor: J.K.Rowling.
Tomy:7.
Typ:Fantasy.
Jeśli ktoś chce linki żeby poczytać na kompie pisać do mnie!.
Jeśli ktoś przeczyta jeden tom szybciej niż ja(9 godzin)pisać do mnie!.
Hym, a i owszem przeczytałem wszystkie części i zdaje mi się że 7 była taka najbardziej oryginalna co, odpowiednia do moich wymagań. Moim zdaniem tym starszy był bohater tym lepiej się czytało.
Jestem po kursach szybkiego czytania..ale i tak czytam wolno. 7 częśc przeczytałem w 5 godzin i z 40 min.
A co do filmów można je oglądać jak przeczytało się książkę i to raczej jako urozmaicenie niż jako odwzorowanie pisma czytanego.
Dokładnie. Żaden film nie odda tego co można przeczytać. Zauważcie że w książce macie również opisane czynności, otoczenie, wygląd czasami myśli. A film? Siedzisz wgapiony/a w ekran i myślisz: "Łeee ale on/ona ma brzydką twarz, ale przynajmniej ma fajne buty. Ciekawe gdzie kupił/a???" ;P
Czytajcie więcej na złe wam to nie wyjdzie o!
Ogr
Huh szczera mam być? Nienawidze Harrego Pottera. Denerwuje mnie ta książka. film ? jest beznadziejny. tyle
Harry Potter. Cóż, czytałem, dość ciekawe.. Muszę tylko dorwać wersję angielską - trzeba ćwiczyć znajomość języka, ot co! A filmy.. Po czwartej części odpuściłem. Najlepszy film z serii to był "Kamień Filozoficzny". The end.
Ogr
piąta w połowie mi się znudziła. żadnej części w całości nie obejżałam oprócz pierwszej chyba
Jak wyżej, książki lepsze od filmów, ale...
Mi osobiście podobały się książki 1, 2 i 3 no i jeszcze 4, ale to tak najmniej. A czemu? Bo uważam, że autorka zgubiła już tą swoją wenę, jak pisała na samym początku. Pozostałe książki były pisane: im grubsza tym lepsza, pod publikę. Nie wiem, ale wydaje mi się, że niektóre fragmenty mogła sobie darować, bo przynudzały. Tak jak 1,2 i3 czytałam bez wytchnienia, tak pozostałe czytałam, zostawiając zakładkę na jakieś stronie i wracając do tego po tygodniu. Po za tym... Miała swoją wizję: Harry miał zginąć. A jednak przez fanów zmieniła ostatnie rozdziały. I wyszło z tego... dziadostwo. Szczególnie jak Harry spotkał Dumbledora i rozmowa:
H: Czy ja nie żyję?
D: Jak chcesz. Zależy od Ciebie.
Harry się budzi O.o (no rozmowa nie wyglądała tak, ale sens zachowałam)
Ogólnie: Książkom daje 4/10. Warto przeczytać, bo autorka na prawdę fajnie pisze. Ale po 4 tomie zgubiła natchnienie i skończyło się rumakowanie a poszło pod komercję.